Gå tilbage til forsidenThis site in English

1987

I 1987 vandt jeg en rejse gennem MTV-Europe, hvor jeg skulle til USA og møde Pink Floyd.

Det var en ubeskrivelig tur og oplevelse. Her kan du se de avisudklip jeg har fra dengang jeg var en stjerne ! Nåja, det var dengang.
Jeg var i to af de lokale sprøjter - Folkebladet og Vestegnen og så var jeg også i BT. Lidt senere kom der så en lille artikel i et ungdomsblad

Jeg kom selvfølgelig også i MTV, men det er lidt svært at få med her på hjemmesiden. Faktisk brugte de en hel MTV-time på at fortælle om min tur, da jeg var kommet hjem. (Det er sammenlagt næsten 20 min. om GEORGs oplevelser !) Selvfølgelig var jeg med på telefonen og mange af de billeder jeg havde taget på turen blev vist.

Konkurrencen jeg vandt, gik simpelthen ud på at skrive sit navn og sende det ind. Som det også står i avisartiklerne sendte jeg 28 breve ind i alle former og farver. Jeg sendte sågar en pose med M&M's ind med mit navn på - gad vide om dén nogensinde nåede frem.
Jeg ville bare vinde den konkurrence - og det gjorde jeg!

Klik på den artikel du gerne vil læse.

Se Avis-artiklen

Selve turen varede i 5 dage, men heraf gik een dag med bare turen frem og tilbage.
Da vi kom til San Francisco blev vi hentet af en lang hvid limousine i lufthavnen og kørt til det nyeste hotel i byen. Dagen efter blev vi flyttet til et andet hotel - et af de finere. Det undrede vi os over; men vi fandt ud af det, da vi skulle ned i baren om aftenen. Det var det hotel Pink Floyd boede på. Så vi stod lidt i baren, hyggesludrede og drak champagne med David Gilmour og Nick Mason. (Hans kone var forøvrigt halvt dansk).

Konkurrencen hed "learning to fly" efter et af deres hits den gang. Det var derfor meningen, som det står i avis-artiklerne, at jeg skulle "lære at flyve". Desværre var bandets fly brudt ned tidligere på turneen, så vi fløj med almindeligt rutefly. Dér mente Gilmour tydeligvis ikke at han kunne sætte mig ud og lære mig at flyve.......
Jeg klager ikke; det var sgu ikke det jeg var kommet der over for!

Jeg har her reklamen for konkurrencen hvis du vil se den. Jeg har lagt den ud på YouTube så du kan hente den som det passer dig, for det er et ret interessant indslag.

Det er lavet meget i Floyds syrede ånd og så er der en hel stribe nye og gamle Floyd numre i baggrunden.
Jeg husker at Rick Krim fra MTV fortalte at da Pink Floyd skulle godkende reklamen, var de positivt overrakede. Det eneste lille problem Gilmour havde, var at ordet KAOS bliver sagt, og det var han bange for at nogen ville misforstå, som en hentydning til en plade udgivet dét år af en anden kunstner (Gæt selv hvem)

Du kan måske også se at man som berømthed får sådan noget som backstagepasses. Derfor er den billet du kan se heller ikke revet over, for som stjerne går man ikke ind sammen med pøblen. Limousinechaufføren kører diskret om til sceneindgangen, ruller vinduet ned og siger at "de her er sammen med Pink FLoyd"

Dér kunne vi så gå "backstage" med Pink Floyd. Der omme blev der så disket op med alskens drikkelse i store isbakker. Når så Pink Floyd begyndte at gå, var det også tid for os at komme ind i salen til vores pladser.
Du ved, dér inden koncerten hvor man sidder og venter på at de skal komme på scene "Hey dér er de. Nåhnej, det var bare lysmanden. Dér. Nårnej - lydmanden" Dét problem havde vi ikke - vi vidste jo hvornår de gik på scenen så når vi nåede vores pladser startede showet.

Vi var til to koncerter med Pink Floyd. En i San Fransisco og en i Seattle. Begge steder blev vi kørt rundt i limousine og begge steder fik vi backstagepasses. Begge steder boede vi på fint hotel sammen med Pink Floyd. Ak ja.... det stjerneliv.

Se mere om Mark's fly her Der var en amerikansk udgave af samme konkurrence.
Den blev vundet af en fyr der hedder Mark Malone. Han vandt dog ikke kun turen med to koncerter. Nej konkurencen hed jo "learning to fly", så han vandt et fly ! Et magen til det vi står ved her i en lufthavn tæt på San Fransisco.
Klik på billedet for at se mere...

MTV lavede så en slags reklame for MTV, dengang i San Fransisco, der hed "people realy win on MTV". Det er slutscenen man ser her på billedet. I midten Mason og Gilmour. Til højre Mark og jeg selv til venstre. Så skulle vi alle højt og klart i kor sige "People realy win on MTV" Det gjorde vi og det gjorde jeg jo (vandt på MTV)

Den lille reklame ligger også på Youtube så du kan se den.

Desværre spiller jeg selv en MEGET lille rolle i filmen. Jeg var jo kun en skide europæer der kun vandt 1.000$ og turen. Mark Malone vandt 5.000$, turen og så en ægte flyvemaskine. Så selvfølgelig kommer jeg helt i baggrunden på denne lille reklamefilm. MEN jeg er der :^)

Ja, ja det skal jo være større derovre for at folk vil være med og Mark måtte forøvrigt også sælge flyet så snart han modtog det, for derovre vinder man alle præmier uden skatten betalt!

Coveret fra A Momentary Lapse of Reason Jeg fik selvfølgelig også deres autografer på "A momentary Lapse of Reason". Lidt udtværet skrift, men skidt - de er der.

Nick Mason til venstre. David Gilmour til højre og Rick Wright lige under Gilmour. Wright's er ikke til at se på det her billede, men han er der.
Klik på billedet hvis du vil se en forstørrelse hvor alle tre autografer kan ses.


Er du interesseret i Pink Floyd ?
Så er en af disse to sider nok også et besøg værd
:

Pink Floyd debatforum